Wie is Barbara Blaak?

Na mijn jeugd in Zeeuws Vlaanderen vond ik in Rotterdam eind jaren ‘90 mijn nieuwe thuishaven. Mijn nieuwsgierigheid en gedrevenheid hebben me gevormd tot wie ik nu ben; in mijn werk en als persoon. Ik kom het beste tot mijn recht als er uitdaging is en ruimte voor creativiteit. Groei is belangrijk voor me. Dit bereik ik met kwaliteit, focus en doen!

Ontwikkeling

Na mijn studie International Business heb ik internationaal ervaring opgedaan. Eerst bij General Motors in Duitsland, waar ik in het European Marketing Team o.a. werkte aan de introductie van twee nieuwe modellen. En daarna in de seafoodbranche bij Primstar BV waar ik me bezig hield met het vermarkten van high-end seafood; een pioneersrol van Hendrik Ido Ambacht tot Tokyo! Bij Refresco deed ik waardevolle ervaring op in retail ten tijde van de supermarktoorlog en de sterke opkomst van private label. In 2009 koos ik bewust voor UNICEF, waar ik heb gewerkt aan mooie projecten en tegelijkertijd heb bijgedragen aan betere kansen voor kinderen wereldwijd.

Kwaliteit

Ik heb mijn Nima-C1 diploma gehaald in 2013 en me gespecialiseerd in marketingstrategie, merkactivatie en events. Met mijn eigen onderneming BLAAK marketing & concepts wil ik mezelf en anderen verder ontwikkelen.

Doen!

Met mijn ervaring en kennis help ik bedrijven hun doelstellingen te realiseren. Ik richt me hierbij vooral op het versterken van het merk en de structurele zichtbaarheid in, en interactie met de doelgroep.

Food

Eten en drinken zijn een rode draad door mijn leven. Met oud-huisgenoten heb ik ’t Huis Hannover opgericht, een culinair concept, vernoemd naar ons voormalig studentenhuis in Rotterdam. Een aantal keer per jaar koken we voor vrienden op wisselende locaties in de stad. Ik ben verbonden aan Food Inspiration, een netwerk voor food professionals en ik blog voor verschillende websites, waaronder de Buik van Rotterdam.